Δραστηριότητες

boy&crayons

Η καθημερινότητα των παιδιών γίνεται πιο ευχάριστη και πιο ενδιαφέρουσα όταν μέσα από τις πιο χαρούμενες δραστηριότητες μαθαίνουν και ανακαλύπτουν νέα πράγματα. 

Με τις πιο καινοτόμες δραστηριότητες, φέρνουμε τα παιδιά κοντά στις Φυσικές Επιστήμες και τη Μαθηματική Σκέψη. Ανοίγουμε τους ορίζοντές τους με Δημιουργική Έκφραση και Αναδυόμενο Γραμματισμό δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες για ανάγνωση και εμπλουτίζοντας το μυαλό τους με υπέροχες εικόνες. 

Επιπρόσθετα, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα Αγγλικά και τα Γαλλικά και παίζουν μαθαίνοντας καινούριες λέξεις. Η μάθηση των ξένων γλωσσών γίνεται βιωματικά δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες που επιτρέπουν στους μαθητές να χρησιμοποιούν την γλώσσα με φυσικό τρόπο εστιάζοντας στην επικοινωνία και όχι μεμονωμένα στις λέξεις.

Από τις δραστηριότητες του παιδικού σταθμού και του νηπιαγωγείο δεν θα μπορούσε να λείπει η επαφή με την Τεχνολογία. Τα παιδιά με ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό υλικό, ειδικά προσαρμοσμένο στην ψυχολογική ηλικία τους, μέσω της τεχνολογίας λαμβάνουν πραγματική μορφωτική αξία. Με τον τρόπο αυτό, τα παιδιά καταλαβαίνουν το ρόλο του υπολογιστή ως εργαλείου επικοινωνίας, ενημέρωσης, μάθησης και ανάπτυξης νέων δεξιοτήτων.

Τέλος, στην απογευματινή ζώνη τα παιδιά απογειώνουν δημιουργικά την φαντασία τους στη Δημοσιογραφική Ομάδα.  Με την καθοδήγηση της νηπιαγωγού, τα παιδιά προσεγγίζουν ποικίλα θέματα, συμμετέχουν σε συνεντεύξεις, συλλέγουν και καταγράφουν πληροφορίες, επιλέγουν φωτογραφικό υλικό και αναλαμβάνουν το δικό τους ξεχωριστό project. Ο στόχος μας για τα παιδιά της Δημοσιογραφικής Ομάδας, του παιδικού σταθμού και του νηπιαγωγείου, είναι να τα βοηθήσουμε να αναπτύξουν τις μνημονικές τους ικανότητες, να θέσουν κριτήρια αξιολόγησης των δεδομένων αλλά και να αναπτύξουν την αίσθηση του χιούμορ αρχικά με την επαφή τους με ξεκαρδιστικές γελοιογραφίες και στην πορεία με τη δημιουργία των δικών τους γελοιογραφιών.

Βασικές Δραστηριότητες

Κουκλοθέατρο

Μία συναρπαστική δραστηριότητα με σημαντική παιδαγωγική αλλά και ψυχολογική αξία είναι το κουκλοθέατρο. Τα παιδιά εντυπωσιάζονται από τον κόσμο του κουκλοθέατρου μπλέκοντας κάθε φορά με νέους χαρακτήρες σε καινούριες ιστορίες. Κάθε ήρωας έχει τη δική του φωνή και τον δικό του ρόλο στην πλοκή της ιστορίας. Με τον τρόπο αυτό, μέσα από τον ρόλο τα παιδιά ταυτίζονται και ενισχύουν την ενσυναίσθησή τους και την συναισθηματική νοημοσύνη τους. Μέσα από τον αυτοσχεδιασμό της παιδαγωγού, η ιστορία εξελίσσεται με τέτοιο τρόπο ώστε να τα παιδιά να μπορέσουν εύκολα να εκφραστούν, να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους αλλά και να αντιμετωπίσουν τις δικές τους προσωπικές φοβίες. Για αυτό τον λόγο το κουκλοθέατρο, στον Παιδικό Σταθμό – Νηπιαγωγείο “Η Χώρα του Παραμυθιού” στη Γλυφάδα, είναι το μέσο για να αντιληφθούμε και να υποστηρίξουμε τον πολύπλοκο ψυχισμό των παιδιών μας.

Μουσικοκινητική

Τα παιδιά εξερευνούν, εκφράζονται, δημιουργούν, πειραματίζονται και μαθαίνουν μέσα από την βιωματική και δημιουργική μουσική διαδικασία. Με μία σειρά μουσικοκινητικών παιχνιδιών με μουσικά όργανα και αυτοσχέδιους ήχους από την φαντασία των παιδιών προάγουμε την δημιουργική τους ικανότητα, την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση.

Μέσω της μουσικοκινητικής, στον παιδικό σταθμό – νηπιαγωγείο στη Γλυφάδα “Η Χώρα του Παραμυθιού”, στοχεύουμε στην ανάπτυξη όλων των αισθήσεων των παιδιών ώστε η ρυθμική αντίληψη να λειτουργήσει και εργοθεραπευτικά.

Μαγειρική

Τα παιδιά γίνονται chef και δημιουργούν! Ο σκοπός της μαγειρικής στις δραστηριότητες του παιδικού σταθμού και του νηπιαγωγείου είναι να ωθήσει τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με όλες τις πρώτες ύλες. Τα παιδιά πλάθουν, ζυμώνουν, μαγειρεύουν και δοκιμάζουν τα φαγητά που φτιάχνουν. Αποτέλεσμα όλων των διεργασιών που χρειάζονται για να ετοιμαστεί το φαγητό τους είναι τα παιδιά να μάθουν να εκτιμούν κάθε υλικό ξεχωριστά, να μάθουν να δοκιμάζουν νέες τροφές αλλά και να επιλέγουν την υγιεινή διατροφή για την καθημερινότητά τους.

Κηπουρική

Η τεράστια αυλή του παιδικού σταθμού – νηπιαγωγείου “Η Χώρα του Παραμυθιού” στη Γλυφάδα, είναι το ιδανικό μέρος για τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να ανακαλύψουν τη μαγεία της ζωής που αναβλύζεται από το χώμα. Μέσα από τις δραστηριότητες της κηπουρικής τα παιδιά, δοκιμάζουν νέες γεύσεις τρώγοντας τα φρούτα και τα λαχανικά που περιποιούνται και κάθε φορά συζητάμε για τους τρόπους που μπορούμε να προστατέψουμε το περιβάλλον ώστε να συνεχίσει να μας δίνει τους νόστιμους καρπούς του.

Παιδικός Σταθμός - Νηπιαγωγείο στη Γλυφάδα

Η Χώρα του Παραμυθιού

Καλέστε μας στο 2114038481 να σας ξεναγήσουμε στον χώρο μας και να μας γνωρίσετε από κοντά!